4 gode tips til at passe godt på kroppen når du sidder ved computeren hele dagen

Der er mange job, der på den ene eller anden måde kræver, at man sidder ved computeren og arbejder i en hel dag. Så hvis man eksempelvis sidder og udvikler software eller har et lignende job, der gør, at man sidder meget foran en computer i løbet af en dag, er det vigtigt, at man også er opmærksom på kroppens tilstand, og at det netop ikke er godt for kroppen at sidde på den måde, hvis man ikke ar nogle gode møbler, tager nogle pauser og den slags.

Ens arbejde skulle jo nødig ende ud i, at man får forskellige former for skader, der gør det sværere at arbejde, og derfor kommer der herunder 4 gode tips til, hvordan man passer bedre på kroppen, når man sidder ved computeren og arbejder dagen lang.

En ergonomisk kontorstol for komfort og støtte

En del af kroppen, det særligt kan gå ud over, når man arbejder foran en computer i mange timer ad gangen, er ryggen. Derfor er noget af det første, man skal have kigget på, den stol, man sidder i. Stolen kan nemlig have stor betydning for, hvad der kan ske med ryggen.

Hvis man sidder i en ganske almindelig stol, som måske hører til ved spisebordet, er der ingen støtte at hente fra stolens sidde. Men hvis man derimod vælger en ergonomisk kontorstol, som netop er lavet til kontormiljøer, hvor folk sidder i mange timer ad gangen i den samme position, så vil man altså også arbejde i en stol, som giver mere støtte.

Hævesænkebordet der giver mulighed for mange positioner

For at blive i møbelkategorien er der netop også et andet møbel, som kan gøre arbejdet foran computeren lidt bedre for kroppen. Det er nemlig ikke godt for kroppen at sidde i den samme position dagen lang, og derfor kan man med det smarte hævesænkebord give sig selv muligeden for at arbejde i flere forskellige positioner i løbet af arbejdsdagen.

Nogle gange kan bordet være justeret, så man sidder ganske normalt og arbejder, og andre gange kan det altså hæves, så man i en times tid står op og arbejder, hvis det lige er det, man kan mærke vil være godt for kroppen.

Stressbold der kan få et klem i ny og næ

Når man sidder og arbejder ved en computer dagen lang, så er der også godt gang i fingrene og tasterne, og derfor kan det også være en god ide at have en form for udstyr, der kan få hænderne til at slappe lidt mere af. Det kan eksempelvis være en stressbold, som har vist sig at være effektiv for nogen, hvis de gerne vil slappe mere af i håndleddene.

Hvis man sidder og bruger hænderne til at skrive dagen lang, kan man nemlig godt ende ud med nogle håndled, der er lidt på overarbejde, og dem skal man også passe på. Så et godt tip er også at få fat i en stressbold, som lige kan give lidt mere ro på i håndleddene, så man er klar til at gå til tasterne igen dagen efter.

Tag nogle pauser en gang imellem

Et sidste tip til at passe bedre på kroppen i løbet af arbejdsdagen foran computeren er, at man tager nogle pauser en gang imellem. Man kan passende lige gå en lille, kort tur med sin kaffe udenfor, så man både får øjnene lidt fra skærmen, og så man også får bevæget kroppen lidt. Det er nemlig godt at få oplevet lidt andet end bare at sidde på sin stol og kigge ind i en computerskærm. Så nogle pauser er rigtig godt.

Menu
Top