Sådan kommer du i gang med at træne derhjemme i 10 nemme steps

Vil du gerne komme i form? Måske kunne du godt tænke dig at smide et par overflødige kilo? Der er mange måder at komme i form på. Nogle dyrker holdsport, andre finder sig tilpasse i fitnesscenteret og de friske A-mennesker trækker gerne i løbeskoene tidlig om morgenen og får sved på panden. 

Hjemmetræning er også blevet en populær løsning for mange. Med hjemmetræning behøver du ikke stå og gnubbe albuer med andre nede i fitnesscenteret, og du behøver heller ikke betale i dyre domme for et medlemskab. Der findes snart også så meget hjemmetræningsudstyr, at du snildt kan gøre din stue til dit egen lille fitnesscenter. 

Mangler du inspiration til, hvordan du skal komme i gang? Følg vores 10 nemme steps i denne artikel, så hjælper vi dig godt på vej. 

1. Læg en plan

Start med at overveje, hvad du gerne vil have ud af din hjemmetræning. Vil du gerne gro større muskler, tabe dig eller øve din fleksibilitet? Før du bestiller 15 forskellige træningsredskaber hjem til hoveddøren, så læg en plan for, hvad du gerne vil træne derhjemme. 

Det ville være rigtig trist at bruge i dyre domme på håndvægte, som bare står og samler støv. 

2. Lav plads derhjemme

Hvor skal du træne henne derhjemme? Har du ekstra plads i kælderen, måske i stuen eller på soveværelset. Hvis du bor i en lille lejlighed, så sørg for at du har opbevaringsplads til dine redskaber, så de ikke ligger og flyder, når du får gæster på besøg. 

3. Læg et budget

Hvor meget har du råd til at bruge på udstyr og tilbehør til din hjemmetræning? Du kan sagtens træne derhjemme ved udelukkende at bruge din egen kropsvægt, hvis du ikke har en rød reje at bruge.

Dog er træning ofte federe og mere udfordrende, hvis du har noget udstyr. Desværre er det ikke altid billigt at købe hjemmetræningsudstyr. Derfor er det en god ide, at du har fastlagt et budget, før du begynder at bestille.

4. Køb dit udstyr

Du behøver ikke nødvendigvis udstyr for at træne derhjemme - men det gør det hele en del nemmere! 

Invester i en yogamåtte, en træningscykel, stepbænk, elastikker eller håndvægte. Der findes et hav af forskelligt hjemmetræningsudstyr , som passer til alle behov. 

Hjemmetræningsudstyr gør det nemmere for dig at komme i gang med at træne. Det bliver også mere attraktivt for dig at komme i gang med at træne, når du har udstyret lige ved hånden. Så skal du ikke begrænses af transporttid eller dårligt vejr, som du ville, hvis du skulle køre i fitnesscenteret. 

5. Lær udstyret at kende

Hvis det er første gang, at du træner med udstyr, så skal du lige bruge lidt tid på at stifte bekendtskab med det. 

Pas på at du ikke bruger udstyret forkert, for du kan i værste tilfælde komme til at skade dig selv. Måske kan du starte med at se nogle YouTube videoer af, hvordan man bruger de forskellige ting. Så har du i det mindste en ide om, hvordan du kommer i gang.

6. Læg et træningsprogram

Du behøver naturligvis ikke følge et program til punkt og prikke, men det er en god ide at have noget konkret at gå ud fra. Tegn dit eget træningsprogram eller find et online. Der er masser af inspiration at hente til hjemmetræning på nettet, så du behøver ikke selv stå og opfinde den dybe tallerken. 

Husk at et træningsprogram skal være sjovt og overskueligt. Lad være med at overanstrenge dig selv - især hvis det er første gang, at du træner. Start med at lægge et nemt program, som du senere kan intensivere.

7. Hold de gode vaner

Det tager tid at opbygge en ny vane. At træne derhjemme kan godt føles svært i starten, men efter blot et par uger, så vil du hurtig komme ind i en god rutiner. 

Succes med træning handler om at være vedholdende. Måske har du overskud til at træne 2-3 dage om ugen til at starte med. Det gode ved hjemmetræning er, at du altid har mulighed for at snuppe 10 minutters træning før sengetid, efter din arbejdsdag, eller mens lasagnen er i ovnen. 

8. Sæt dig et mål

Nu hvor du er godt i gang med hjemmetræningen, så kan det være en god ide, at sætte dig nogle mål. Et mål med træningen er med til at holde dig motiveret. Måske vil du gerne opbygge styrke til at løfte tungere vægte, eller du har lyst til at træne op til at kunne køre 5 kilometer på din kondicykel?

Uanset om du er til konditionstræning eller styrketræning, så er det en god ide at sætte sig et mål for træningen. Så får du større lyst til at gå i krig med dit hjemmetræningsudstyr. 

9. Glem ikke den sunde kost

Den sunde og stærke krop skabes ikke kun ved træning. Hvis du gerne vil køre den sunde livsstil, så skal du også tænke over, hvad du spiser. Dine muskler har brug for protein for at vokse sig større. Derfor gør du dig selv en tjeneste ved at lægge en kostplan med masser af sunde proteinkilder som for eksempel kylling, fisk og æg. 

10. Husk at have det sjovt

Træning skal ikke føles som en straf, det skal helst være sjovt! Hvis du nyder at hjemmetræne, så er der større chance for, at du vedligeholder den gode vane hele livet. 

Menu
Top