Udgivet i Magasinet "Dit Helbred"

Pas godt på din krop i løbet af arbejdsdagen - 11 grunde til at du skal vælge en ordentlig kontorstol

Af Stressbold.dk

En lang arbejdsdag kan være hård for kroppen, hvad end du er på kontoret eller på hjemmekontoret. Der er flere grunde til at gå op i dit kontorudstyr. For selvom stressbolde ofte kan være til hjælp i løbet af en travl arbejdsdag, så kan arbejdsdagen blive ødelagt af andre faktorer.

Kroppen skal ikke være en årsag til, at du må stoppe din arbejdsdag før tid. Smerter kan skyldes mange ting. Nogle gange er det dit arbejdsbord. Andre gange er det din kontorstol. Selv det helt rigtige udstyr kræver, at man rejser sig i ny og næ. Start derfor altid her. Det er vigtigt ikke at være stillesiddende for længe af gangen. 

Men hvis din krop stadig er ødelagt efter en lang arbejdsdag, så begynd at kigge på dit udstyr. Fordi der er mange grunde til at vælge en ordentlig stol. Lad os gennemgå nogle af dem.

Få mere energi

Hvis du ikke sidder rigtigt i løbet af dagen, så er chancerne også for, at du er mere træt, når dagen er slut. Din krop skal bruge ekstra energi, på de forkerte stillinger du kommer til at sidde i, og helt simpelt, jo mere energi din krop bruger, jo mere energiforladt vil du være, når din dag slutter. Vælg en ordentlig stol, så du har mere energi.

Afhjælp smerter forårsaget af din kontorstol

Vi har været lidt inde på det i indledningen, men smerter er simpelthen et no-go efter en endt arbejdsdag og især i løbet af den. Uanset hvor lang din dag har været, så må du ikke have smerter. Du skal passe på dig selv og din krop, og en god kontorstol gør netop dette. Oplever du smerter nogen steder, så er det en god grund til at investere i en ordentlig stol, så de kan blive afhjulpet.

Afhjælp spændinger i kroppen

Smerter er ikke nødvendigvis det samme som spændinger. Spændinger kan være smertefri. Så bare fordi det ikke gør ondt efter en endt arbejdsdag, så bør du heller ikke have spændinger på grund af den lange arbejdsdag. Gør derfor status efter dagen er slut, og mærk efter om du måske har nogle unødige spændinger, da det er endnu en god grund til at investere i en ordentlig stol, da de ofte kan afhjælpes.

Du kan ikke lide designet på din kontorstol

Vi kan ligeså godt indrømme det, de fleste af os kan godt lide at tingene ser pæne ud. Så hvis din nuværende kontorstol ikke lever op til dine standarder, så tænk over designet på din stol. Din smag er nødvendigvis ikke ligesom så mange andres. Passer et specielt design til dig og din stil, så kan det også være en god grund til at investere i en ordentlig kontorstol, der har dette for øje.

Du klistrer fast i din nuværende stol

Solen skinner, og det er varmt. Er den beskrivelse lig med, at du ikke kan have shorts på i din kontorstol? Valgte du i tidernes morgen en kontorstol udelukkende, fordi at læder var fedt? Måske kan du overtale dig selv til at skifte den ud, det bliver varmere og varmere, og der kommer flere tørker, en kontorstol i de forkerte materialer, kan være en god årsag til at investere i en ny og tilpasset version.

Din kontorstol skal stå synligt

En kontorstol i en stue skal passe ind. Flere har hjemmekontorer disse dage, men ikke alle har et decideret kontor. Derfor bør man måske overveje, om den stol, man nu har, passer ind med de andre møbler i stuen. Den skal ikke være af en sådan art, at den gemmes væk, når der kommer besøg. Det kan derfor være endnu en grund til at investere i en ordentlig veldesignet stol.

Du føler dig stresset

Hvis du hele dagen sidder ubehageligt, eller det føles, som om at du ikke kan få ro. Så kan det være kontorstolen, der er problemet. Du kan altid teste med en stressbold, som kan afhjælpe lidt af rastløsheden, og måske give dig en idé, om du bare generelt er lidt rastløs. Men nogle gange er det en dårlig stol, der er årsagen. Og hvis det er, så er dette helt sikkert en god grund til at få dig en ordentlig stol, der passer til dine behov.

Din kontorstol kan ikke justeres

En kontorstol bør kunne justeres. Det er vigtigt at skifte stilling i løbet af dagen. Og det er vigtigt at din stol passer i højden til dit skrivebord. Nogle gange låser vi os for meget fast i en pæn stol, der ikke kan tilpasses dens omgivelser. Derfor kan det være en god grund at investere i en ordentlig stol, der kan dette.

Du har købt nyt skrivebord

Selv en stol der kan justeres, kan måske ikke justeres korrekt til et nyt skrivebord. Derfor hvis du køber et nyt skrivebord, så kan det være en god idé også at købe en ny kontorstol. Kontorstolen skal passe til dit skrivebord, og helst helt perfekt, hvis du skal undgå smerter og spændinger i kroppen. Huske generelt at kigge på dit andet kontorudstyr, når du udskifter en af delene.

Din kontorstol er slidt eller gået i stykker

En slidt kontorstol, eller en kontorstol der er gået i stykker, kan være et mareridt for den lange arbejdsdag. Hvis der er de mindste tegn på at slid er på vej, så vil det være værd at overveje, om en ny ordentlig stol er på sin plads. Hvis din gamle stol er gået helt i stykker, eller hvis enkelte dele, som for eksempel juster delen er gået i stykker, så skynd dig at skifte til en ny stol. Og skift til en kvalitetsstol, der holder, så du undgår det samme problem igen.

Du leder efter en ny kontorstol

Det giver måske sig selv, men det er jo klart den største årsag til, at folk går med tanke om at købe en ny stol. Så hvis du i forvejen leder efter en ny kontorstol, så gør dig selv den tjeneste, at led efter en ordentlig en af slagsen. Du bliver glad for det i længden, og det kan være det afhjælper nogle skavanker forårsaget af en lang arbejdsdag, hvor du hovedsageligt sidder på et kontor. 

En ordentlig kontorstol der støtter ryggen, kan være noget af det bedste, du gør for dig selv og din arbejdsdag, så lad dig endelig ikke friste af den billigste og første du ser. Gå efter kvalitet og gå efter den stol, kroppen har brug for. Man bør aldrig stille sig tilfreds, før hele kroppen er tilfreds.


 

Find det du mangler på stressbold.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 357 produkter fra mere end 53 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 576 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:10:49.

5
Produkttyper
357
Produkter
53
Forhandlere
576
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.