Kender du smerteplastre? En introduktion for dig der døjer med smerter

Smerter i hverdagen er noget, rigtig mange danskere døjer med, og det kan hurtigt blive en stor belastning. Uanset om det er nakken, ryggen, lænden, håndleddene eller et andet sted på kroppen, der giver problemer, er der behov for lindring for at få dagligdagen til at fungere optimalt. 

Markedet bugner med et væld af forskellige præparater, der har til formål at lindre spændte muskler og stive led. Et af dem er smerteplastre. Hvis det er første gang, du stifter bekendtskab med de smertelindrende plastre, så læs med i artiklen her, hvor vi giver dig en introduktion til dem.

Hvad er smerteplastre?

Et smerteplaster er, som navnet antyder, et plaster, du kan bruge til at lindre smerter forskellige steder på kroppen. Når du påfører plastret på det smertende sted, virker det ved at reflektere kroppens infrarøde bølger tilbage i kroppen i helt op til 9 centimeters dybde. På den måde bliver de infrarøde bølger, der udsendes sammen med din kropsvarme, genbrugt, hvorved de hjælper kroppen med at hele sig selv på celleniveau. Man kan således sammenligne et smerteplaster med et spejl, når det sættes på huden.

Smerteplastre indeholder ingen former for medicin. Derimod er de fremstillet af en blanding af biomineraler, der udgøres af forskellige krystaller og jordarter. Disse biomineraler bliver opvarmet til 1637 grader celcius, hvorefter massen køles ned og inkorporeres i smerteplastrene. De indeholder således udelukkende naturlige ingredienser.

Plastrene udrenser affaldsstoffer, reducerer inflamation, øger blodomløbet og har en effektiv og smertelindrende effekt. Det gør dem særligt velegnede, hvis du oplever ryg-, nakke- og lændesmerter, men de har også en god virkning for folk, der lider af forskellige gigtformer.

Smerteplastre har en lang virkning

Når du bruger et smerteplaster, vil du opleve en længerevarende lindring af dine smerter. Plastrene har nemlig en virkning på op til 120 timer, hvilket svarer til ca. fem døgn. Du slipper også for bekymringen om, at plastrene falder af under bevægelse, da de har en meget stærk klæbebund, som sikrer, at de sidder rigtig godt fast på huden. Dertil er de modstandsdygtige over for varme, sved og fugt. Klæbebunden og modstandsdygtigheden kombineret med den smertelindrende virkning gør plastrene ideelle til brug under sport og træning.

Samtidig er smerteplastrene vandtætte og opløses ikke, når du tager bad. Dog vil du langsomt opleve en nedsat virkning, hvis plastret gentagne gange udsættes for vand og stærk svedpåvirkning, da biomineralernes effekt gradvist vil aftage som følge af dette. Af den grund holder den smertelindrende effekt længere, når du bruger plastret under almindelige hverdagsaktiviteter end ved intens træning og sportsudøvning.

Det anbefales, at du skifter smerteplastret efter en uge for at bibeholde den gode effekt og en optimal hygiejne, også selvom det stadig føles lindrende og sidder intakt på huden.

Hvem kan bruge smerteplastre?

Smerteplastre er CE-mærket og godkendt i EU, som smerteplaster uden bivirkninger. Det betyder, at produktet som udgangspunkt kan benyttes af stort set alle. 

Uanset hvor stort et område på kroppen, der har brug for smertelindring, kan du finde smerteplastre i den nødvendige størrelse. Døjer du med ondt i lænd, skulder, nakke, albue, knæ eller ankel, har du mulighed for at købe specialdesignede plastre. Ved mindre smerteområder er de små, runde plastre mest velegnede. Derudover kan du vælge store plastre, hvis du har behov for at mindske smerter på bryst, hofter, lår, skinneben eller læg. 

Sådan påfører du plastret

Der skal ikke den store fingersnilde til for at påføre et smerteplaster. Det skal blot placeres direkte på det hudområde, hvor du oplever smerter. Inden du sætter det på, skal din hud være tør og ren. Tag beskyttelsesfilmen af, tryk klæbesiden fast på huden og stryg fingrene henover for at fjerne luftlommer–det sikrer den bedste effekt og oplevelse. Pres plastret godt fast mod huden i ca. 1-2 minutter, så klæbemassen kan tage bedst muligt fat. 

Herefter kan du lade det side i op til fem dage, før du fjerner det. Det kan være en god idé at påføre lidt olie på huden, så limen fra plastret opløses. Du skal være opmærksom på, at smerteplastrene ikke kan fjernes og påføres igen. Når først du har taget et plaster af, skal du påføre et nyt. Efter at du har fjernet et brugt plaster, kan du sagtens påføre et nyt på samme område. Sørg dog for at lade huden hvile i mindst to timer, før du sætter det nye plaster på. 

Du må aldrig anvende plastrene på irriteret hud eller åbne sår. Derudover bør de ikke anvendes i ansigtet eller på intime områder af kroppen.

Du kan bruge flere smerteplastre på samme tid

Har du ondt flere steder på kroppen, må du gerne bruge flere plastre på samme tid. Du kan f.eks. bære et plaster i nakken, samtidig med at du har ét siddende på håndleddet eller knæet. Plastrene kan med stor fordel benyttes alle de steder på kroppen, hvor du døjer med ømme muskler og led.

Ingen bivirkninger ved brug

Du behøver ikke at bekymre dig om at opleve bivirkninger, når du bruger plastrene. Der er nemlig ingen bivirkninger, ligesom der heller ikke er risiko for varmechok. De smertelindrende plastre er således helt sikre at bruge, og du kan trygt påføre dem de steder, du har behov for lindring.


 

Menu
Top