Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? Her er 3 grunde til at en kugledyne måske kan hjælpe

Vi lever i dag i et samfund som går utroligt stærkt. Det kan være svært at følge med, fordi både digitalisering er gået ufatteligt stærkt, men også fordi samfundet kræver mere af os. Det betyder, at vores kroppe har brug for at være klar og parat til at yde. Vores kroppe og hjerner har derfor brug for restitution, hvis vi skal kunne yde vores bedste, både i privaten, men også op arbejdspladsen. Du kan derfor læse mere om søvn her, og få fire grunde til, hvorfor en kugledyne kan give dig bedre søvn.

Danskerne sover ikke nok

Ifølge mange rapporter så sover danskerne ikke godt nok. Det gælder både for de unge, men også for voksne. Vi får hverken nok timers søvn, samtidig med at vores søvn heller ikke er god nok. Dette kan skyldes enormt mange ting, og det kan være svært at vide hvordan man skal takle det og hvad man gør ved det.

Du kan her høre mere om kugledyner og lære om, hvordan disse typer dyner kan hjælpe dig, og måske en du har kær, til at sove bedre om natten, falde lettere i søvn, og få en rigtig god nats søvn. Du bliver her præsenteret for fire grunde til at afprøve kugledyner på egen krop.

Kugledyner hjælper mentale udfordringer

Første gode grund til, at en kugledyne kan hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn, ja det er, at kugledyner er dokumenterede til at kunne understøtte og hjælpe folk med mentale udfordringer. Det kan være udfordringer som angst, depression, ADHD eller noget helt fjerde. Når man har disse lidelser, ja så kan det være utroligt svært at finde ro i hovedet, og dermed ro i kroppen.

En kugledyne er skabt således, at den indeholder små kugler, som er syet ind i dynen og på den måde giver den en smule vægt. Det er netop denne vægt i dynen, som gør, at den er fantastisk til dem med urolige sind og kroppe.

Er ligesom et kram

Vægten fra dynen, kan ifølge studier føles som en slags kram og et sikkert klem, som giver en form for ro, hvor der ellers ikke er ro. Eksempelvis hos individer med ADHD, så kan det være svært at få ro i kroppen, og denne tyngde kan hjælpe den hyperaktivitet der ellers er i hjernen.

Forskning viser at vægtdynen er beroligende og afhjælper angst, som er et udbredt fænomen i Danmark. Ifølge undersøgelser både i Danmark og i USA, så er et værktøj til at arbejde med angst en kugledyne, da netop denne vægt og tynde i dynen virker afstressende og beroligende, hvilket er meget nødvendigt at understøtte hos indover med angst.

Mindsker stress og forbedrer din søvn

Anden grund til at du bør afprøve en kugledyne for at forbedre din nattesøvn, ja det er, at der er foretaget en del forskning, hvor resultaterne peger på, at en en kugledyne mindsker stress og derigennem forbedre din nattesøvn. Vi kender alle til det med at være stressede, det kan både være på arbejdspladsen, men det kan også omhandle privatlivet og de mange ting man skal forholde sig til heri. Stress bør ikke være en vedvarende ting, og en god søvn, er derfor afgørende.

En mere kvalitetsfyldt søvn

Som sagt så har din hjerne brug for restitution, og hvis dette ikke sker, så er det ikke muligt at præstere bedst muligt. Derudover så vil manglen på søvn, også have effekt på din stresstærskel, da mange ting bliver sværere at kapere og arbejde med.

Hvis du derfor har brug for restitutionen, kan mærke stress symptomer eller netop ønsker at undgå dette, så bør du overveje en kugledyne allerede nu. Den tyngde kugledyner giver, er nemlig med til at sørge for en mere kvalitetsfyldt søvn, og dermed give dig den ro og den søvn du har brug for i din hverdag.

Kugledyner skaber tryghed og ro i kroppen

Tredje og sidste grund til at du bør afprøve en kugledyne for at få en bedre nattesøvn, ja det er at kugledyner, som beskrevet ovenfor, giver mere ro og tryghed i kroppen, hvilket kan hjælpe de der lider af søvnløshed. Der er i dag et større antal danskere der lider af søvnløshed, hvilket kan have både psykiske og fysiske komplikationer i hverdagen.

Når vi er trygge, så udsender vores hjerner positive stoffer som melatonin rundt i hjernen, hvilket hjælper os til at sove. Men i dag hvor alt er digitaliseret og vi aldrig rigtig har ro, ja så mangler kroppen disse stoffer. En kugledyne og den tyngde den har med sig, kan bringe en ro i kroppen på de der lider af søvnløshed, og på denne måde få kroppen til at udsende de stoffer der er nødvendige for at kroppen glider ind i en tryg og rolig søvn.

Prøv en kugledyne i dag

Der lægger derfor en masse forskning bag disse kugledyner, og det er tydeligt at de har hjulpet en masse mennesker rundt omkring i verden. Du kan derfor med stor fordel afprøve en kugledyne på dig selv, eller måske en du har kær der kunne bruge noget hjælp til at få den søvn, som de har brug for.

Du kan også søge efter mere information om kugledyners effekt på internettet, men også se hvilke kugledyner, der er tilgængelige samt se hvilken slags, der passer til dig. Det er ufatteligt vigtigt, at vi passer på vores søvn, hvorfor du bør handle allerede i dag, hvis du har brug for hjælp til at få en bedre nattesøvn og på denne måde blive den bedste version af dig selv.

Menu
Top