Skærer du tænder om natten pga. stress? 5 gode grunde til at købe en bideskinne

Stress er noget som næsten alle danskere vil opleve på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er en belastende tilstand at være i, da stress kan komme fysisk til udtryk på mange ubehagelige måder. En af disse er at skære tænder i søvne.

Dette sker fordi vores kroppe har en tendens til at spænde rigtig meget, når vi er under pres, og dette sker også ofte i kæben. Den bedste løsning er selvfølgelig at mindske de stressfaktorer. Derfor er det en god ide at anskaffe dig en bideskinne, så du kan beskytte dine tænder og undgå andre smerter, mens du takler det helt store problem: stressen.

Hvad er en bideskinne?

Som nævnt, så er købet af en bideskinne en god måde at undgå de smerter og det ubehag, der følger med at skære tænder. En bideskinne er et lille stykke plastik som du kan lade sidde på tænderne mens du sover.

Bideskinnen fungerer sådan, at den udfylder mellemrummet mellem tænderne i over- og undermunden. Derved sørger den for, at du ikke kan slide tænderne mod hinanden, mens du sover. Om morgenen kan du så tage skinnen af, og du vil helt klart kunne mærke, at du ikke har nær så mange smerter som før.

Du kan besøge din tandlæge og få en bideskinne, som er tilpasset perfekt til dine tænder, men du kan også købe en på apoteket. Apotekets bideskinne er en god løsning, hvis du skal bruge én forholdsvis hurtigt.

5 gode grunde til at bruge en bideskinne

At skære tænder kan lede til mange gener, og i nogle tilfælde er disse meget smertefulde eller forstyrrende. I denne artikel er der samlet 5 gode grunde til, hvorfor en bideskinne lige er løsningen for dig.

1. Stop med at skære tænder

Det første er selvfølgelig den vigtigste – nemlig at en bideskinne vil afholde dig fra at skære tænder. Det kan selvfølgelig være, at du stadig spænder en smule eller at du stadig laver bevægelsen af at skære tænder, men du vil kunne undgå de smertefulde følger, der kommer med.

En bideskinne er ikke det endelige svar på at stoppe det stressrespons som kroppen udviser, men den er med til at beskytte tænderne, så du ikke ødelægger dem i længden og senere skal døje med dette.

2. Undgå kæbesmerter og hovedpine

De mest normale følger til at skære tænder er slemme hovedpiner og kæbesmerter. Dette skyldes den spænding som du skaber i kæben, når du skærer tænder.

Disse smerter kan være meget slemme og kan i visse tilfælde påvirker din søvncyklus, din dagligdag samt dit temperament, da du nemt kan blive irritabel, hvis du allerede er i smerte.

3. Beskyt tænderne mod slid

At skære tænder kan også lede til meget slid. Dette er især dårligt, da det der vil blive slidt mest på, er emaljen.

Tandemaljen er et lille ydrelag af hårdt materiale, som sidder på vores tænder for at beskytte dem mod huller, plak og tandsten. Dette stof er utrolig stærkt, men kan med tiden slides af, hvis du ikke passer på. Dette går især stærkt, hvis du har en dårlig vane med at skære tænder.

Hvis emaljen forsvinder, vil det lede til en ubeskyttet tandkrone, som er enormt følsom. For det første vil du have stor tendens til at danne huller, og dine tænder vil nemmere knække. Derudover, så vil du også blive meget mere følsom overfor kolde og varme ting.

Det er altså vigtigt, at du beskytter din emalje, da det er den, der beskytter dine tænder og holder dem sunde. Så hvis du skærer tænder, bør du anskaffe dig en bideskinne ret hurtigt, fordi når emaljen først er slidt af, kan den ikke erstattes.

4. Slip for smerter i ørene og ryggen

Udover smerter i kæbe og hoved, så kan smerterne også flytte sig op i øret. Dette er utrolig smertefuldt og kan gøre dig ekstra følsom overfor høje lyde.

I nogle tilfælde, kan smerterne også bevæge sig ned i ryggen på patienter. Det er tydeligt, at tandplejning er utrolig vigtigt, da det kan lede til enormt ubehag i resten af kroppen.

5. Lad din partner få en bedre nattesøvn

Sidst men ikke mindst, så kan det at skære tænder, påvirke både din egen og din partners nattesøvn. At skære tænder laver en rigtig træls lyd, som kan holde menneskerne omkring dig oppe om natten.

En bideskinne vil kunne stoppe denne lyd hvilket så vil gøre at både din partner og dig vil få en meget bedre nattesøvn.

Menu
Top